Започва ремонт на 6 км участък /от км 107 до км 101/ на АМ "Марица" в платното за Хасково. Движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП "Капитан Андреево". По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели, съобщи АПИ.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км /от км 103 до км 107/, 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели. Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Ремонтните дейности ще се изпълняват от дружеството "АБ" АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта на движение в участъка - до 50 км/ч.