От утре започва ремонтът на третия участък на бул. "България". Това съобщи днес столичният кмет Йорданка Фанъдкова при проверка на разширението на Околовръстния път.

Тя припомни, че две поредни години Столичната община ремонтира два участъка от бул. "България".

Утре ще бъде затворено за движение платното от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков" в посока изхода на града, като автомобилите ще се движат двупосочно в другото платно.

По думи на Фандъкова по договор ремонтът на булеварда трябва да е готов за двайсет дни.

Фандъкова обясни, че се използва по-малкият трафик, за да се започнат обектите, които са заложени за тази година. В момента се работи по бул. "Искърско шосе", като до 15-20 дни работата там трябва да приключи. Започнат е и строежът на колектора по ул. "Сребърна".

София свива бюджета с над 23 млн. лева заради кризата

София свива бюджета с над 23 млн. лева заради кризата

Ограничават инвестициите за ремонти на пътища и паркове

Предстои да бъде започната работа по "Шипченски проход", имаме готовност да започнем разширението на бул. "Тодор Каблешков", каза още кметът.

По нейни думи за бул. "Филип Кутев" има избран изпълнител и готовност да бъде започната работа.

Ще продължат строителните дейности по бул. "Петър Дертлиев" в "Люлин", последният участък на бул. "Монтевидео" при станцията на метрото в "Овча купел" и "Николай Хрелков" в Горна баня. Започват и процедурите за Източната тангента, "Кукуш", "Щросмайер" и "Първа българска армия".

По отношение на ул. "Шишман" Фандъкова заяви, че е разговаряла с кмета на район "Средец" Трайчо Трайков, който е подкрепил идеята тази година да не се работи по тази улица. След края на извънредното положение, което блокира работата на малките магазинчета, да блокираме улицата и с ремонт, би било неправилно и съсипващо малкия бизнес, аргументира решението Фандъкова.

В "Овча купел" викат Фандъкова да обясни защо спира дългоочаквани ремонти

В "Овча купел" викат Фандъкова да обясни защо спира дългоочаквани ремонти

Районният кмет е готов да подкрепи протеста на жителите на квартала

По нейни данни вече е готово препроектирането на пространството около катедралния храм "Св. Александър Невски", като то ще бъде обявено публично идната седмица от главния архитект. Общината е предприела действия за прекратяване на договорите с изпълнителите на ремонтите на "Шишман" и пред "Св. Александър Невски", каза още градоначалникът.

Фандъкова посочи, че тази година няма да се работи в центъра на града, за да не се блокира движението там.

По нейни думи със 7 милиона лева се съкращават разходите за ремонти на малките улици в кварталите в проекта за актуализация на бюджета.

Тя обаче поясни, че ще се наложи и втора актуализация на бюджета след юли, когато се направят анализите за първото полугодие.