Хвърлени и закачени на мрежата метални проводници са причината за проблемите в електрозахранването в софийския район "Кремиковци" от миналата седмица.

Екипи на ЧЕЗ са извършили обходи на всички съоръжения, които обслужват района, след като на няколко пъти е имало аварии с неустановен произход в село Челопечене.

По време на огледите служителите на ЧЕЗ са установили закачени на мрежата метални проводници, които при вятър са предизвиквали изключвания на електрозахранването.

Всички нередности по мрежата в резултат на набезите вече са отстранени.

В момента се извършва ремонт на подстанция „Курило“, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор /ЕСО/, съобщават още от дружстевото.
Вследствие на това съоръженията на район „Кремиковци” временно захранват с електроенергия и населените места от район Нови Искър. Така мрежата става по-дълга и при злонамерени посегателства настъпват смущения за по-голям брой клиенти.

По време на ремонта ЧЕЗ ще подмени всички изходящи от подстанцията кабели, което ще подобри качеството на доставките на електроенергия. Компанията инвестира 100 000 лева в проекта. След приключване на дейностите в края на септември, жителите в "Кремиковци" ще могат да се захранват алтернативно при възникване на евентуални аварийни ситуации.