Стартира кампанията по пролетното засаждане на пространствата покрай основните столични булеварда.

Масираното пролетно озеленяване на улиците в София започна със засаждането на 60 едрогабаритни дървета от вида габър, съобщават от Столичната община.

От 26 март започва пролетното почистване в София

От 26 март започва пролетното почистване в София

На телефоните на инспектората 987 55 55 и 93 77 566 може да се подават сигнали

Първите засадени дървета в хода на тазгодишната озеленителна кампания са разположени от двете страни на велоалеята покрай булевард "Цар Борис III", в отсечката между булевард "Житница" и улица Йосив Цанков (парк Лагера). Засаждането покрай булеварда ще продължи до площад "Руски паметник", като общият брой на дървета там ще надвиши 150.

Според плановете на Столична община в рамките на пролетния залесителен сезон предстои да бъдат засадени общо над 800 дървета по тротоарите на булеварди и главни улици. Предвидено е и засаждането на над 300 дървета в паркове и градини.

Засаждането ще обхване булевардите "Опълченска", "Мария Луиза", "Рожен", "Мадрид", "Обиколна". "Тодор Александров", "Джеймс Баучер", "Г. М. Димитров" и други.

Градинките и междублоковите пространства на София са защитени

Градинките и междублоковите пространства на София са защитени

Столичният главен архитект Здравков определи западния изход на София в посока Сърбия за зона, добра за високо строителство

Отделно на това, в началото на месец май ще се проведе и вторият етап на стартиралата през есента залесителна кампания "Моето зелено училище/детска градина". В рамките на пролетната инициатива Столична община ще предостави на учебните заведения в града нови над 500 броя дървета, няколко хиляди храсти и цветя, с които да се озеленят дворовете на заведенията.

Всяка събота и неделя до края на месец юни ще продължи и засаждането в рамките на инициативата на СО - "Новата гора на София", в която изцяло с помощта на доброволци, вече има засадени над 18 000 дървета в местността Суходол.

Холандските лалета пред НДК цъфнаха с логото на европредседателството ни

Холандските лалета пред НДК цъфнаха с логото на европредседателството ни

Лалетата са подарък от Холандия