Варненският квартал "Аспарухово" може да остане без поликлиника от 1 юли. Това предвижда предписание на РЗИ-Варна, ако до края на месец юни не бъде извършен ремонт.

Сградата на ДКЦ-2 "Св. Иван Рилски" е построена през 1968 г. и оттогава не е извършван основен ремонт, съобщава БНТ.

До този момент е поправян единствено покривът заради теч, както и козметични обновявания на няколко от кабинетите, които се отдават под наем. В сградата има паднала мазилка и олющени стени.

ДКЦ-2 "Св. Иван Рилски" обслужва над 30 хил. души, живеещи в района, както жителите от селата Звездица и Константиново.

Управителят на поликлиниката Людмил Цветков е поискал от общинския съвет във Варна да отпусне 146 хил. лв. за ремонт на първия етаж, което да отложи затварянето на ДКЦ-2. Предстои комисиите по здравеопазване и финанси да се запознаят с внесеният работен план.

А иначе необходимата сума за основен ремонт на сградата е 650 000 лева, като в нея не са включени разходите за електрическа и ВиК инсталации.

Припомняме, белодробната болница във Варна също бе пред затваряне в края на 2022 г. Причината обаче бяха големите задължения на Тубдиспансера към ЕНЕРГО-ПРО в размер на над 100 хил. лева, поради което дружеството бе принудено да спре електрозахранването в болницата. Общинският съвет във Варна реши да покрие задълженията на белодробната болница в града, като бе гласувана целева субсидия в размер до 1 млн. лв., която покри разходите и по друг сериозен проблем в лечебното заведение - изплащане на възнагражденията на служителите. Работниците в болницата не бяха получавали заплатите си в рамките на 10 месеца, което доведе и до протести.

Пуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Пуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Задълженията са били платени от целевата субсидия от Община Варна