Временно се затваря кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул."Софийски герой" в София, съобщават от Столичната община.

Реорганизацията на движението е в сила от днес, 24 ноември, до 14 декември включително.

Забранява се влизането на пътни превозни средства от бул. "Цар Борис III" и от ул. "Мъглен" към ул. "Софийски герой" и от ул. "Софийски герой" към бул. "Цар Борис III" и ул. "Мъглен".

Променя се и маршрутът на автобусна линия № 63 само в посока бул. "Цар Борис III", както следва: по маршрута до кръстовище бул. "Цар Борис III" - ул. "Софийски герой", по бул. "Цар Борис III", по бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", обръщане посоката на движение на кръстовище бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов" - ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", по бул. "Цар Борис III" и по маршрута в посока планина Витоша. В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобуси заместват трамваите по бул. "Цар Борис III"

Автобуси заместват трамваите по бул. "Цар Борис III"

Започва реконструкцията на линията, която ще продължи 2 години

Автобусите ще спират на спирки с кодове 6097 "Кв. Лагера" и 0393 "Бул. Цар Борис ІІІ". Закрива се спирка с код 2423 "Ул. Феликс Каниц".

Зам.-кметът по строителството в СО инж. Ангел Джоргов обясни, че работата по най-натовареното столично трамвайно трасе - това на трамвай N5, е приоритет за Столичната община.

"Огромната част от това трасе е разположено по една от основните столични пътни артерии - булевардите "Тотлебен" и бул "Цар Борис III". Работата във всяко едно кръстовище по нея е сериозно предизвикателство, като целта ни е да ги освобождаваме в максимално кратки срокове", посочи той и допълни, че в понеделник са били завършени дейностите в кръстовището с бул. "Гешов". От сряда е започнала работата в следващото кръстовище - това с ул. "Софийски герой".

Ремонтът на релсовия път в кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Софийски герой" е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от ухо "Съдебна палата" до ухо "Княжево".