Затвориха за пълна дезинфекция вътрешното и кардиологичното отделение на Транспортната болница в Пловдив. Лекарка там е с положителна проба за Covid-19. Изследват се контактните, съобщио БНР.

Сред новите случаи в Пловдив са пожарникар от екипа в Район "Тракия" и готвачка в детска градина "Щастливо детство", съобщи областният управител Дани Каназирева.

Всички 7 души, контактували със служителя на пожарната, са вече под карантина. Жената от детската градина не е имала пряк досег до децата, а пробите на изследваните 11 души помощен персонал са отрицателни.

И на двете места се изпълняват предписаните от Регионалната здравна инспекция противоепидемични мерки, увери Дани Каназирева. 

"Друг случай имаме от село Костиево. Останалите случаи, които са мъж на 87 години, който е хоспитализиран в "Свети Георги", жена на 45 години от село Белащица в "Иван Рилски" е хоспитализирана", обясни областният управител.

Сред новите заразени е и шивачка от цех в Кричим, но тя не е била на работа от 15 юни и остават няколко дни до края на карантината ѝ. В общините Брезово и Асеновград са констатирани първи случаи на Covid-19, заяви още Дани Каназирева.

Тя уточни, че е взето решение от областния медицинския щаб болните от коронавирус да се лекуват само в Университетската болница "Свети Георги" . Следващата седмица ще се обсъжда варианта и за още една резервна болница.