От ГД "Национална полиция" предупреждават за интензивен трафик на всички изходи на София по време на празничните дни.

Основният ангажимент ще бъде обезпечаването на засиления пътникопоток, който се очаква да започне от днес. "Създаваме организация, при която максимално да обезпечим леките автомобили, заяви на брифинг главен комисар Христо Терзийски. Движението на тежкотоварните автомобили ще бъде ограничено на различни места. Камиони, превозващи храна и опасни товари, няма да бъдат спирани, обясни още той.

Комисар Тенчо Тенев от СДВР подчерта, че на изходите ще бъдат разположени по два екипа, които ще пускат зелена вълна на напускащите столицата. Той допълни още, че трафикът около моловете също се очаква да бъде повишен, затова и до търговските центрове са взети мерки за регулиране на движението.

Над 200 000 автомобила се очаква да влязат в тапите на изходите на София.

Очакват се задръствания в предпразничния трафик по пътищата

Очакват се задръствания в предпразничния трафик по пътищата

Спират ремонтите на магистралите "Тракия" и "Хемус" за улеснение на трафика

Полицията ще предприеме масови проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и ще следи за превишение на скоростта. По думите на комисаря, стриктно се следи времето, като се очаква през следващите дни то да се влоши. Затова неговият призив към всички водачи е да заредят автомобилите си с достатъчно гориво, а себе си със спокойствие при напускане на столицата.

Униформените ще следят за спазването на реда, като са предприети и мерки против кражби и измами по време на коледните и новогодишните празници.

анкета

Ще пътувате ли по Коледните празници?

Виж резултати

Да, при родителите си 12.8%

Направил съм резервация в България 3.3%

Естествено, в чужбина 4.8%

Не, предпочитам домашния уют 46.2%

Нямам пари 31.0%

Ако ме изпратят в командировка 1.9%