Шофьорите да следят нивото на течността за чистачките и да не забравят да заредят мобилните си телефони. Те трябва да проверят и документите си. Тези съвети даде главен комисар Петър Соколов от Националната полиция на специален брифинг тази сутрин на АМ "Тракия".

Той обяви, че се налага ограничение на камиони над 12 т от 16 до 20 часа днес. В събота, 22 декември, ограничението ще е от 9 до 14 часа. Ограничения ще има и на 26 декември от 14 часа, както и на 1 януари следобед.

Зелена вълна на изходите на София

Зелена вълна на изходите на София

Полиция регулира трафика и около моловете

След 14 часа катаджии ще регулират движението за извеждане автомобилите от София, както и ще контролират трафика на входовете и изходите на другите големи градове на страната.

За да се улесни трафикът, ремонтите на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъдат спрени. На някои места ще останат затрудненията и съветът на катаджиите е шофьорите да проверяват на сайта на АПИ за пътната обстановка.

Ще има и проверки за контрол за алкохол и наркотици.

Екипи на КАТ ще контролират трафика на входовете и изходите на големите градове, посочи началникът на Пътната полиция Росен Рапчев.