От 10 дни жителите на момчилградското село Чуково са без вода. След проявеното търпение хората се вдигнаха на протест, пише "24 часа".

Причината е авария, чието място специалистите не могат да открият. Протестът първоначално беше в Момчилград, след което се пренесе пред сградата на ВиК в Кърджали.

"Не е нормално толкова време да не могат да открият къде е теча и да го отстранят. Не са час-два, а цели 10 дни. Ще протестираме още, ако трябва ще затваряме и пътища", заяви кметът на Чуково Шенол Саид. 

Председателят на КЕВР: Цените на ток, парно, вода се увеличават окончателно

Председателят на КЕВР: Цените на ток, парно, вода се увеличават окончателно

Те няма да се променят следващите 12 месеца

На среща с управителя на ВиК Славчо Славков бяха кметът на село Чуково Шенол Саид, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и представители на жителите на Чуково.

На срещата са се разбрали специалисти от Кърджали да открият мястото на аварията и да я отстранят в рамките на деня.

"Ако не успеят временно ще бъде въведен режим на водата в Чуково и в съседните села, за да може да има вода поне през ден", заяви Илкнур Кязим.

"Водопроводът е стар и често стават аварии. Те са причина да се прекъсне водоснабдяването. Част от тръбите преминават през коритото на река Върбица, което създава трудности при откриването на течове. Правим всичко по силите си, за да открием и отстраним аварията", заяви Славчо Славков.