Протест с искане за оставката на кмета на район "Красно село" блокира сградата на общината в петък вечерта. Недоволни са от управлението на кмета Росина Станиславова - занемаряване на кварталите, липса на комуникация и неумение да се усвояват средства за инфраструктурата на района.

На площадчето пред кметството бяха поканени и представители на "Демократична България" - партията, която издигна Станиславова, но никой не се е появил. Кметицата също не се е срещнала с граждани.

Фандъкова изпрати одит в община „Красно село“

Фандъкова изпрати одит в община „Красно село“

В момента се проверява дали кметът Росина Станиславова е присвоила пари от програма за COVID-19

Протестът бе организиран като общественото обсъждане, защото такива вече в техния район нямало и решили да си направят сами.

Недоволство има заради почистването, недостатъчните ремонти по улиците, няма въведен ред в паркирането, почистването на зелените площи. Гражданите питат къде изтичат парите от бюджета.

Последно КПКОНПИ започна проверка в община "Красно село" по сигнали за извършени закононарушения при възлагането и изпълнението на обществени поръчки от страна на общинската администрация.

Антикорупцията вече прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова (мандат 2019-2023 г.). Установено е, като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, тя е сключила трудов договор с дъщеря си. Това е втората глоба за кмета, след първата на стойност 15 000 лв.

Антикорупцията глоби с 15 000 лв. кмета на "Красно село"

Антикорупцията глоби с 15 000 лв. кмета на "Красно село"

Заради конфликт на интереси

Скандалите в община "Красно село" започнаха малко след изборите през 2019 г., като първия засягаше хонорар, който кметицата си е назначила за работа по проект за патронажна грижа за възрастни хора в района. Веднага след това от "Демократична България" свалиха доверието си от Станиславова.