В Стара Загора засега няма потвърдени случаи на коронавирус. Това обяви кметът Живко Тодоров във "Фейсбук" групата "Попитай Кмета на Стара Загора". Той поиска да се сложи на спекулациите, че случаи има и в тази община.

Припомняме, че от Щаба обявиха, че в Стара Загора са установени 2-ма души с коронавирус. По-късно от РЗИ Стара Загора уточниха, че пациентът е на 61-годишен мъж от Казанлък, прибрал се от Франция на 14 март, здравословното му състояние е задоволително.

В излъчвана онлайн пресконференция по темата, той даде отговор на много въпроси на граждани, сред които за проблемите с транспорта и мерките за дезинфекция и доставката на лекарства срещу настъпването на заболяването.

Автогарата в Стара Загора спира работа заради пандемията

Автогарата в Стара Загора спира работа заради пандемията

Ще работи само градският транспорт

Притеснени граждани попитаха защо е спрян междуградският транспорт, който много хора ползват, за да отидат на работа.

Кметът припомни, че в момента действа извънредно положение в страната. Това не е нормална ситуация и трябва да бъдем разбрани. Ние също не искаме да работим в такива условия, нито да ви ограничаваме свободата, но сме длъжни да изпълняваме заповедите, издадени на национално ниво. Моля ви да проявите разбиране към нашите усилия в момента, призова всички той.

По-рано в града бяха въведени строги мерки на придвижване на гражданите.

В Старозагорския квартал "Лозенец" въведоха вечерен час.

От 19 март се забрани на повече от двама души да се събират на обществени места в квартала.

Въведе се вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забрани придвижването на граждани на територията на жилищния район.

Върху ромския квартал "Лозенец" бе наложен строг контрол, припомни Тодоров в отговор на въпрос за движението на ромите в общината.

Той обеща утре в сайта на общината да бъде публикувана актуална информация за други проблеми, касаещи населението по време на извънредното положение.