Десети протест се проведе с искане за отваряне на алеята, която в продължение на повече от 30 години свързваше столичните квартали "Дружба" 2 и 1.

Десетките протестиращи граждани отново поискаха оставката на кмета на район "Искър" Ивайло Цеков.

Заради продължаващото бездействие на Столична община и местната администрация, хората от двата столични квартала продължават всекидневно да рискуват живота си, като пресичат неправилно бул. "Цветан Лазаров".

Единствената възможност за пешеходна връзка между "Дружба" 2 и "Дружба" 1 и голям хипермаркет в района е там, където няма светофар или пешеходна пътека. Алеята, като свързваше двата квартала, беше затворена на 7-ми декември миналата година, припомнят протестиращите.

"За съжаление нямаме никаква добра новина по нашата обща борба. Както и миналия път е ясно, че има обжалване от страна на собственика на имота, който не иска да отвори пътеката, която се оказа, че попада в неговия реституиран имот", заяви по време на протеста общинският съветник Борис Цветков.

Следващият протест на дружбенци ще бъде на 14 юни от 19 часа. "Протестите ще продължат да отварянето на алеята, защото тя е една от най-важните транспортни връзки в квартала", коментира д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба" 2.