Осиновиха 50 кучета от приютите на "Екоравновесие" през януари, съобщи директорът на ОП "Екоравновесие" Веселин Асенов.

От Общинското предприятие планират кампаниите за осиновяване да продължат. С помощта на доброволци кампанията "Подари си приятел" ще продължи през март в Ринг Мол София. В мола гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят.

70 кучета осиновени от приютите на "Екоравновесие" през май

70 кучета осиновени от приютите на "Екоравновесие" през май

Продължава кампанията за кастрация на дворни кучета

Тази кампания започна през 2017 година. По време на цялата година са осиновени общо 693 кучета. Освен в мола, кучета бяха представяни в градинката "Заимов" и на Женския пазар, както и по време на фестивалите "София диша" и "Живей активно" .

През януари са кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им. Според Веселин Асенов продължава изоставянето на домашни кучета. В приюта има предадена за отглеждане и майка-питбул с малките си. Все повече породисти кучета постъпват там.

Само през януари са предадени в приюта 9 кучета доброволно от собствениците си.

51 кучета от приюта на  ОП „Екоравновесие“ са били  осиновени през септември

51 кучета от приюта на ОП „Екоравновесие“ са били осиновени през септември

От есента и зоомагазини ще предлагат осиновяване на кучета

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация.

През тази пролет ще има преброяване на бездомните кучета от екипите на фондация "Четири лапи". Последното преброяване е правено през 2015 година.