56 семейства са кандидатствали до момента в дирекциите "Социално подпомагане" за отпускане на еднократна помощ от 375 лв. след наводненията в страната, съобщават от социалното министерство.

Със средствата те могат да посрещнат най-спешните си нужди - от храна, дрехи или възстановяване на лични документи. В населените места, обявили частично бедствено или бедствено положение, общините сформираха комисии за оглед на нанесените щети, които все още се уточняват.

В първия ден след обилните валежи социалните работници са се включили в обходите на пострадалите райони. Установени са 221 семейства, чието имущество е пострадало от наводненията. Най-много са в Перник - 87, в София-област- 55, Благоевград - 32, и Пазарджик - 30.

Отпускат над 3 млн. лв. за справяне с последствията от наводненията

Отпускат над 3 млн. лв. за справяне с последствията от наводненията

Това обяви вътрешният министър Христо Терзийски

Право на еднократна помощ имат собствениците на законно построени и единствени жилища или хората, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища. Отпуснатите средства ще може да се изплащат по банков път или чрез "Български пощи".

Припомняме, че по-рано днес вътрешният министър Христо Терзийски съобщи, че се отпускат 3 млн. лв. за справяне с последствията от наводненията.