Шест души, потърпевши от фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик", се събраха на протест пред сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) в София.

Те негодуват за това, че не могат да получат компенсация от фалиралата застрахователна компания. 

Броят на протестиращите трябваше да бъде значително по-голям. Според организатора на протеста Георги Христов около 2 000 българи са заявили, че ще участват в недоволството. По думите му българите не са отишли на протеста поради две причини. Първата - днес е работен ден. Втората - хората вече имат търпимост.

Прокуратурата влиза в КФН

Прокуратурата влиза в КФН

Проверят се действията на КФН във връзка с фалита на "Олимпик"

Припомняме, 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователни дружество "Олимпик". Българите са заставени от родните закони да сключат нова полица с друго дружество от 18 август, събота. От МВР обявиха, че ще дадат "известен" гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството. Ако пътните полицаи установят водач с полица към "Олимпик", "в първите няколко дни" те само ще предупреждават, без да пишат сурови актове.

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Заради сключването на полици на разсрочено плащане

Вчера министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата ще помогне с каквото може на ужилените от фалита на "Олимпик". Премиерът заяви и че днес ще свика среща с министъра на финансите Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор по казуса "Олимпик".

Борисов обеща помощ на ужилените от "Олимпик"
Обновена

Борисов обеща помощ на ужилените от "Олимпик"

Премиерът иска промени в европейското законодателство

Христов коментира за news.bg, че иска председателят на КФН или неговите подчинени да понесат отговорност за своята работа върху пазара и дейността на застрахователните компании.

Той настоя, че ако те не могат да понесат такава отговорност, трябва да си подадат оставките.