Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка със застрахователния казус около фалита на дружеството "Олимпик". Борисов е на инспекция на ремонтните дейности в Стара Загора.

МВР дава толеранс на водачите с Гражданска отговорност към "Олимпик"
Обновена

МВР дава толеранс на водачите с Гражданска отговорност към "Олимпик"

Първите няколко дни катаджиите щели да предупреждават

Припомняме, 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователни дружество "Олимпик". Българите са заставени от родните закони да сключат нова полица с друго дружество от 18 август, събота. От МВР обявиха, че ще дадат "известен" гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството. Ако пътните полицаи установят водач с полица към "Олимпик", "в първите няколко дни" те само ще предупреждават, без да пишат сурови актове.

Борисов доволен от борбата с контрабандата и корупцията

Борисов доволен от борбата с контрабандата и корупцията

Това съобщи при посещението си в Стара Загора

От Комисията по финансов надзор (КФН) пък обявиха, че финансовите щети на българските водачи вследствие на фалита на застрахователя са около 9.35 милиона лева. Щетите са по-ниски, заради сключването на полици на разсрочено плащане.

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Заради сключването на полици на разсрочено плащане

Премиерът заяви, че още утре ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор. На срещата ще се обсъди ситуацията, а страните трябва да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство по подобни казуси.

"Така или иначе това би било опасен инцидент - ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера", добави още премиерът.

БСП: Наши фондове да върнат парите на пострадалите от "Олимпик"

БСП: Наши фондове да върнат парите на пострадалите от "Олимпик"

Подписите ще бъдат внесени

Той коментира и темата около срива на Търговския регистър. Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", допълни Борисов.

Зорница Даскалова хвърли оставка

Зорница Даскалова хвърли оставка

Цецка Цачева я е приела

Той припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта премиерът.

"Във всеки град стават много хубави неща, защото оперативните програми работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, особено в малките общини, така че да им се направят улиците, водоснабдяването, осветлението", завърши Борисов.

"Счупи се" сайтът на министерството на правосъдието
Обновена

"Счупи се" сайтът на министерството на правосъдието

Вече близо четири часа сайтът не работи

По повод искането на БСП за свикване на извънредно заседание на парламента заради срива в Търговския регистър, премиерът кометира: "За тях, които са на почивка е извънредно. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положиха огромни усилия и до сряда ще е абсолютно готов".

Валентин Радев да подава оставка незабавно, настояват червените

Валентин Радев да подава оставка незабавно, настояват червените

С обществена поръчка управляващите аутсорсвали националната ни сигурност