Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се извърши проверка на дейността на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка с прекратяването на дейността на българския клон на кипърската застрахователна компания "Олимпик".

 6 души протестираха по казуса "Олимпик"
Обновена

6 души протестираха по казуса "Олимпик"

Българите вече имат търпимост

Предмет на проверката ще бъде начинът на осъществяване на надзор от страна на КФН. Проверката ще следи и действията на ресорния заместник-председател на комисията, ръководещ управление "Застрахователен надзор", както и дейността на това управление по отношение на конкретния застраховател "Олимпик".

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на ЗК "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност", информират от пресслужбата на прокуратурата.

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Българските шофьори губят 9.35 млн. лв. заради фалита на "Олимпик"

Заради сключването на полици на разсрочено плащане

Припомняме, 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователни дружество "Олимпик". Българите са заставени от родните закони да сключат нова полица с друго дружество от 18 август, събота. От МВР обявиха, че ще дадат "известен" гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството. Ако пътните полицаи установят водач с полица към "Олимпик", "в първите няколко дни" те само ще предупреждават, без да пишат сурови актове.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата ще помогне с каквото може на ужилените от фалита на "Олимпик". Премиерът заяви и че днес ще свика среща с министъра на финансите Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор по казуса "Олимпик".

Борисов обеща помощ на ужилените от "Олимпик"
Обновена

Борисов обеща помощ на ужилените от "Олимпик"

Премиерът иска промени в европейското законодателство