Малоброен протест пред Столична община се провежда в момента. Организатори са "Българки род обединен за децата и граждански коректив".

Причината за протеста липсата на детски градини и неспазването на предизборни обещания.

На колона пред Столична община звучат животински звуци и детски смях. С тях неодоволстващите искали да събудят общината. 

Организираме протест срещу некадърното управление на Столична община и решението му относно детските градини и неизпълняване на предизборните обещания на Фандъкова, които не ги е изпълнила дори на 5%, заявява Милко Божанков, организатор на протеста.

Той подчертава, че има неизпълнени обещания за канализизации относно училища и реновирането на детските градини. По думите му винаги няма пари за децата на София и на България, което е отчайващо и престъпно спрямо българските граждани.

Протестиращите задават въпроса как Столична община взима мерки за овладяване на коронавируса, които са лишени от логика и смисъл и как само пречат на бизнеса, на инфраструктурата и на социални живот на гражданите.

Искаме обяснения от г-жа Фандъкова до кога ще се правят престъпни схеми за заменки при положение, че законът ги забранява от 2009 г. До кога от СО няма да продължават да се грижат за децата на София и да не се изпълняват обещанията поне за детските градини, инфраструктурата и подобряването на живота в София, питат още недоволстващите.

Те смятат да превърнат протеста в постоянна традиция, докато не видят, че тези обещания не започнат да се изпълняват.

Не може да се обясни защо това вече втори мандат не се случва и дебелоочието да не се дават отговори на родителски и на граждански питания. Престъпно е един европейски град да не може да осигури нито персонал, нито помещения за детски градини, да се подиграват със заплатите на служителите в детските градини и в същото време да не се осигурява място за игра и отдих на бъдещето поколение на България.