В днешния протест на автобусните превозвачите са се включили около 99 % от автобусните фирми, обслужващи общински, областни и републикански транспортни схеми и членуващи в Сдружението на автобусните превозвачи. Данните са на Сдружението на автобусните превозвачи, предаде БНР.

Според статистиката днешният протест е бил подкрепен от около 2 700 автобуса в цялата страна.

От протеста на автобусните превозвачите днес са били засегнати над 40 000 души.

1800 автобуса не потеглиха заради първи протест

1800 автобуса не потеглиха заради първи протест

Ако не бъде изтеглен законопроекта, на 25 юни се очаква нов протест

Все още от Сдружението на автобусните превозвачи нямат отговор за това дали въпросният законопроект за автомобилната камара е изтеглен.

Това е причината и превозвачите да организират нови два протеста - на 25 и 28 юни.

Ивайло Константинов от Сдружението заяви пред общественото радио, че на предстоящите протести е предвидено на гърба на храма "Александър Невски" и пред Народното събрание да бъдат паркирани между 50 и 100 автобуса. Това все още обаче зависило от Столична община и отговора, който автобусните превозвачи ще получат.

"Останалите до 750 ще бъдат наредени по бул. "Цариградско шосе", докъдето достигнат. Точно в 11 часа ще тръгне шествието от "Александър Невски", което ще мине по жълтите павета, пред Президентството, Министерския съвет, по булевард "Мария Луиза" за Централна автогара, където ще приключи. Същия маршрут е и на шествието, което ще бъде проведено на 28-и юни", допълни Константинов.

Браншът се обяви срещу Закона за Българска автомобилна камара

Браншът се обяви срещу Закона за Българска автомобилна камара

Питат закрива ли се агенция "Автомобилна администрация"?