5-тият Международен симпозиум по спортна физиотерапия събра специалисти от цял свят в Залцбург, Австрия на 21 и 22 април 2017 г.

Организатoри на събитието са Катедрата по спортна наука и кинезиология на Университета в Залцбург и австрийската мрежа Network Sport-Physiotherapy.

"Зелен" симпозиум в защита на планетата

Идеята нa домакините тази година беше да организират симпозиума в съответствие с принципите на екологията. Със своята "зелена визия" те целят да допринесат за създаването на един свят, в който всички да се отнасяме отговорно с екологичната система и нейните ресурси.

С тази идея бе избрано и мястото - Факултетът по природни науки на Университета в Залцбург. По-голямата част от гостите бяха настанена в хотел NaWi, който е заобиколен от красиви зелени площи, ботаническата градина на университета и прилежащата природозащитна зона "Freisaal".

Бъдещето на световната физиотерапия и българската следа

Симпозиумът е не само поле за обмен на контакти, но и дава възможност на специалистите да се запознаят с всички иновации и тенденции в съвременната физиотерапия. Сред участниците във форума се отличи името на БТЛ Индъстрийз, която от години развива дейността си в България.

Иноватор в разработването на уреди в помощ на физиотерапията, на компанията се доверяват спортните лекари от цял свят. Защо БТЛ? Фирмата взима участие на почти всички международни конгреси и симпозиуми, за да се информира за тенденциите и да предложи най- модерното и иновативно медицинско оборудване.

Част от апаратурата на БТЛ в помощ на спортната медицина бе представена в изложбената част, където посетителите имаха възможност да научат повече за възможностите за по-бързото и ефективно възстановяване след спортни травми и тежки състезания.

Изложбената площ, където производителите представиха своите продукти бе разположена в непосредствена близост до лекционната зала. След като гостите чуха интересни лекции и дискусии и разгледаха иновациите в областта на спорта и физиотерапията, първият ден завърши с конгресно парти, което предложи приятна атмосфера с хубава музика и вкусна храна.