От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) въвеждат реверсивно движение с две ленти в посока натоварените пътни участъци и една лента в разтовареното движение в различните дни на седмицата.

Така инж. Иван Досев, член на УС на АПИ отговори на въпрос как би коментирал обследването и експертната оценка на моста на АМ "Струма", както и колко време ще продължи рехабилитацията на пътното платно.

Пробите, които бяха взети, за част от тях се очаква допълнителни резултати, но извършеното изпитване на товаропоносимостта дава основание да се смята, че увреждането на моста не е толкова силно, че да не се мисли за качването на лекото движение до края на седмицата върху магистралата в платното за София, поясни инж. Досев.

Официалните резултати ще бъдат готови до края на седмицата, но АПИ има амбицията да успее да се разтовари максимално движението в посока ГКПП "Кулата" и София в различните дни на седмицата.

Подмостовите съоръжения използвани за отглеждане на пернат и рогат добитък

Подмостовите съоръжения използвани за отглеждане на пернат и рогат добитък

Това констатирала проверката на АПИ

За да даде пример, инж. Досев обясни, че петък от 14 ч. ще бъдат пуснати две ленти в посока ГКПП "Кулата" за лекия трафик и една лента в посока София. Това продължава до 22 ч. в неделя, когато се обръща и пътните ленти стават две в посока София и една лента в посока "Кулата".