"Българската Коледа" помогна на 46 деца с тежки хронични заболявания от началото на настоящото издание на благотворителната инициатива под патронажа на държавния глава.

От президентството съобщават, че удовлетворените молби на нуждаещите се деца са на обща стойност 205 724 лева. Средствата получиха деца, нуждаещи се от медикаментозна терапия със скъпоструващи лекарства.

Инициативата осигури и първото за тази година медицинско оборудване - респиратор бе дарен на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, а до края на месеца по един респираторен апарат ще получат и УМБАЛ "Св. Анна" и СБАЛАГ "Майчин дом" в София.

Целогодишно са отворени телефоните на "Българската Коледа"

Целогодишно са отворени телефоните на "Българската Коледа"

Активни са и останалите начини за дарения

Даренията се разпределят от Експертен съвет и Комисия в зависимост от нуждите на болните деца.

Набираните средства се даряват за диагностика, лечение и рехабилитация на деца с тежки и хронични заболявания, както и за медицинска апаратура за детски клиники и отделения в страната.

От президентството подчертават, че кампанията продължава целогодишно - през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.

На сайта на "Българската Коледа" е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта www.bgkoleda.bg