Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство на здравеопазването да премести Центъра по наркомании в Центъра по вирусология. В понеделник гражданите на "Банишора" отново ще се съберат със събраните подписи пред магазин "Дар" срещу 14-то училище в 19.00 часа. Готови са и на гражданско неподчинение - блокиране на бул. "Столетов", където се намира и самия Център по вирусология.

Готви се и протестно писмо от страна на настоятелството на 14 СУ "Проф. Асен Златаров". В понеделник банишорци ще излязат с лозунга: "Хей, наркомани, тук сте нежелани. На Банишора й стига затвора".

Антоанета Лазарова заяви за news.bg, че вече е ходила в двата центъра и е установила, че в Центъра по вирусология освобождават целия първи етаж за преместването на Центъра по наркомании. По думите й дори шефката на пациентските организации е потвърдила като е изтъкнала като аргумент, че искат да им е удобно и все пак Центъра по наркомании да е в центъра.

Банишорци готвят бунт срещу Център по наркомании в близост

Банишорци готвят бунт срещу Център по наркомании в близост

Започнаха и петиция против преместването на Центъра по наркомании близо до детски площадки и училища

"Това са болни хора не могат да ходят в края на града. То е решено вече. Ние нямаме време", заяви Лазарова и изтъкна, че друг аргумент, който се посочва е близостта с Централния софийски затвор, който все пак имал охрана.

Бележки с предупреждение за преместването на центъра в градинката на "Банишора" в непосредствена близост до Центъра по вирусология. Това е единственото място с изградено игрище и две детски площадки за деца до 14 годишна възраст. Има и фитнес на открито. Градинката се ползва от майки с деца и възрастни хора. Всички са разтревожени от неяснотите в действията на здравно министерство.

Няма решение къде ще бъде преместен Центърът по наркомании

Няма решение къде ще бъде преместен Центърът по наркомании

Фандъкова е уверена, че властите със сигурност ще се съобразят с мнението на гражданите

Както news.bg писа окончателно решение за преместването не е обявено. В отговор на запитване на news.bg от здравно министерство потвърдиха, че Центъра по вирусология не се изключва като един от възможните варианти за преместване.

Такова запитване редакцията на news.bg изпрати и до районния кмет инж. Тодор Кръстев, както и до самия Център по наркомании, от които все още очаква становища по въпроса.