Пенсионери „щурмуват” с ножове парламента в Деня на отворените врати.

Оказа се, че част от възрастните, дошли да видят изложбата в НС за Васил Левски и Христо Ботев, са забравили ножчета по чанти и джобове.

Атракция за посетителите предизвика парламентарният звънец, кафе машините, както и банкоматът, от който избраниците теглят пари.

Оказа се, че голяма част от хората искат да видят народни представители, за да разговарят с тях. Няма нито един депутат да разговаряме с тях, оплака се пред News.bg госпожа Николова.

Не е ли твърде разточително харченето на бюджета на НС, за да може депутатите да изучават английски език, този въпрос тя искала да отправи към бюджетната комисия в парламента. Средствата от 200 000 лева според нея можело да се дадат за по-належащи нужди.

Госпожа Николова се оплака и от начина, по който е избрана Меглена Кунева за образователен министър, като по мнението й това е станало с процедурни хватки. Не е убедително нейното избиране, категорична е пенсионерката.
Във Франция депутатите ходят на работа с личните си автомобили, оплака се още тя и изтъкна, че много големи били бюджетите на НС, МС и президентството.

Госпожа Николова е категорична - да не отсъстват депутатите от пленарни заседания. При отсъствие да им се удържа цялата заплата, предлага тя. Ние в България много неефективно използваме държавните пари, смята Николова.
Тя иска отговор от депутатите дали следят има ли контрол върху това как министерствата харчат парите на данъкоплатеца.

Госпожа Николова има критики и към силовия министър и иска човек от кариерата да е на този пост. Много пари се харчат за съветниците на Румяна Бъчварова според пенсионерката, която е инженер по образование.

Тя имала питане и към председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов от 46 000 служители в МВР колко са на терен. Ако не се реформира МВР, не може да се реформира съдебната система и прокуратурата, категорична е Николова. Проблемите са организационни и трябва да се започне много на дълбоко, убедена е тя.

Никоя полиция не работи толкова неефективно с прокуратурата като нашата, продължи с критиките пенсионерката. Нужен е закон за неприкосновеност на полицаите, както е в САЩ, иска жената. Полицията ще бъде ефективна, когато всява респект и уважение, категорична е Николова.

Над 5000 души, повечето от които млади хора, посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция.