Поради изключителния интерес към атракционното пътуване с парен локомотив на 8 и 9 април - Лазаровден и Цветница и като комплимент към ревностните си клиенти, "БДЖ -Пътнически превози" ЕООД, добавя царски вагон от състава на "Корона експрес", към композициите за Кюстендил и Черепиш, съобщават от железопътния превозвач.

Вагонът ще бъде на разположение на всички пътуващи да го разгледат, да се снимат в него по време на движение. Историк от компанията ще посреща желаещите в музея на колела и ще отговаря на всички въпроси. Записванията за реда на влизане ще започнат непосредствено след потегляне на композицията от София.

БДЖ отново кани в локомотива Баба Меца

БДЖ отново кани в локомотива Баба Меца

Железницата прави ретро пътешествията на Лазаровден и Цветница

За любителите на фотографията, в посока към Кюстендил и Черепиш, царският вагон ще бъде прикачен непосредствено след цистерната с вода на локомотива. Композиционно ще може да се заснеме изцяло ретро визия.

БДЖ съобщава, че билетите и за двете направления са разпродадени за по-малко от три дни. Поради тази причина, превозвача добавя по два допълнителни вагона и продажбите на билети няма да спират до изчерпване и на тези наличности.