Жители на село Илинденци готвят блокада на общината в Струмяни заради високата цена на водата в района.

Хората вече от 6 месеца не са плащали сметките си за вода заради увеличените тарифи, а днес гневът им се пренася на територията на Струмяни, пише Нова.

В Илинденци отново на протест срещу скъпата вода

В Илинденци отново на протест срещу скъпата вода

От 5 месеца местните отказват да плащат сметките си

Според недоволстващите кметът на общината и съветнициte не са направили достатъчно, така че да защитят техния интерес и да им спестят по-скъпата вода.

"Ще блокираме за малко работата на цялата община. Трябва да бъдат премахнати хората, които дойдоха от ВиК - Благоевград и използват сградата на общината. Това може да стане с решение на Общинския съвет", заяви за телевизията кметът на Илинденци Илия Башлиев.

Протестиращите са категорични, че ще продължат с недоволството си, докато исканията им не бъдат чути.

Припомняме, това е поредният протест на жителите на Илинденци, след като цената на водата беше увеличена с близо 1 лев за кубик. Първото недоволство беше в началото на месец март, преди самото увеличение на цената, а второто - след като поскъпването стана факт.

Последният протест на местните беше през май месец, когато те заплашиха, че ще блокират работата на ВиК дружеството. Тогава управителят на ВиК- Благоевград инж. Росица Димитрова пък каза, че водата е услуга, която трябвало да се плаща, въпреки че водата на местните идва от планината, а увеличението е с близо 1 лев, без да е подменяна инсфраструктура в района.

Пореден протест в Илинденци заради поскъпването на водата

Пореден протест в Илинденци заради поскъпването на водата

Цената е скочила с близо 250%