Български лекарски съюз изрази недоумението след окупацията на Парламента, започнала миналата нощ и продължила и тази сутрин. Това стана ясно от декларацията им, изпратена до медиите.

Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

Те се обръщат към своите колеги с думите: здравето няма цвят.

Български лекарски съюз е категоричен, че подобни действия са абсурдни и недопустими.

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

В залата с тях вече стои и бившият омбудсман Мая Манолова

По думите им налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес.

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като основна ценност, пишат още в декларацията си.

Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път по думите им налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.

Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите, допълват още в позицията си от БЛС.

Деница Сачева свидетел на политически пърформанс

Деница Сачева свидетел на политически пърформанс

В момента се търси целенасочена провокация