Досегашният главен продуцент "Вътрешна телевизионна продукция" в БНТ Роберт Ковачев е освободен от длъжност. Пред News.bg бе потвърдено, че има взето такова решение на управителния съвет на националната телевизия.

Ковачев е автор и на предаването "Референдум", регистрирано от него в дружеството за колективно управление на права "Филмаутор". Освободен от длъжност е и ръководителят на производствен център "Реализация - Информация" Васил Николов, съобщава "Медияпул".

Съкращенията са на фона на предстоящо след няколко дни дело в Софийски градски съд, където Константин Каменаров, настоящият генерален директор на БНТ обжалва присъда за шофиране в нетрезво състояние. В случай, че съдът потвърди решението, той няма да има право да заема поста генерален директор.

Константин Каменаров оглавява БНТ
Обновена

Константин Каменаров оглавява БНТ

Поема "щафетата" от Вяра Анкова

Припомняме, Каменаров назначи за програмен директор на БНТ Надя Костова, а за програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков. И двамата назначени са дългогодишни кадри на фалиралата ТВ7.

Припомняме, Кошлуков на два пъти показа среден пръст в ефир с въпроса "Този знак ще се прави ли така отпред?", зададен към гост в студиото - Борислав Сандов от "Зелените". Повод за репликата бе шествие в защита на Пирин, което стигна до БНТ с искане за оставката на Кошлуков.

СЕМ обсъжда казуса с БНТ

СЕМ обсъжда казуса с БНТ

И от Съюза на българските художници подкрепиха екипа на "Денят започва с култура"