БСП депутатът Атанас Зафиров си направи селфи с Джордж Клуни в Ереван.

Зафиров, който е председател на Групата за приятелство България – Армения, участва във Втория глобален форум „Срещу престъплението геноцид“, който се провежда в Спортно-концертния комплекс в парка "Цицернакаберд" в Ереван.

Социалистът е в арменската столица по лична покана на председателя на Националното събрание на Армения Галуст Саакян и министъра на външните работи Едвард Налбандян.

Панелисти на форума са Дейвид Игнатиус - световно известният журналист, писател на романи-бестселъри и редактор във "Вашингтон пост", проф. Андрю Вилфорд - декан на Департамента по социология и криминология в Университета Манитоба, Канада, и председател на Международната асоциация на изследователите на геноцида, Вардан Грегорян - президент на фондация "Карнеги"-Ню Йорк, Джо Верховен - съдия в Международния съд на ООН, основателят на множество благотворителни организации и холивудски актьор Джордж Клуни, както и множество професори от водещи университети в САЩ, Великобритания, Германия, Швеция, Канада и Италия.

В събитието участие вземат правозащитници от всички горещи точки на планетата.

В неделния ден Атанас Зафиров ще положи венец от името на българския парламент на мемориалния комплекс в памет на жертвите на геноцида.