Екозащитници протестират на къмпинг "Корал", а сред тях се забелязва засилено полицейско присъствие и частни охранители, съобщава БНР. Причината е, че частна фирма огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната ивица.

Напрежение между охранители и протестиращите няма, по пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които спират колите с протестиращи за щателна проверка. Хората, които защитават малкото останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с лозунги ""Ибердрола", ти ли ще унищожиш Корала и Дюните". "Ибедрола" е испанската форма, закупила терена. "Колове на беззаконието, поставени в тялото на Корал". Заради оградения път до плажната ивица не може да стигне и линейка.

"Едни колове са забити надълбоко в едни пясъчни дюни, защитени по закон. От тук човек с багаж под ръка и дете не може да мине. За количка да не говорим. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът около тях е държавна собственост. Черноморското крайбрежие е национално богатство и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този начин", коментира адвокат Дончо Бораджиев.

На протеста са и представители на частната фирма, те твърдят, че не предвиждат да строят ваканционно селище, но не искат в частната територия да има поставени палатки и каравани.

Протестиращите заявяват, че ще се борят до последно срещу приемането на Общия устройствен план на Царево, който предвижда застрояването и на къмпинг "Корал".

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"
Обновена

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"

Глобите ще бъдат заради безстопанственост