Над 860 млн. лева са дълговете на общинското дружество "Топлофикация" ЕАД  и са нараснали с 200 млн. лева за последните години. "Искам да ви съобщя за едно писмо на "Булгаргаз" до Столичната община, министъра на енергетиката и "Топлофикация". Писмото не е публично огласено", съобщава Мая Манолова.

"В него се посочва, че ако до Нова година не се платят 100 млн. лева на "Булгаргаз", това ще постави под риск доставката на природен газ в страната. Не само за София", чете Манолова документа и го показа в студиото на "Дарик".

Сметката ще се плати не от столичани, а от гражданите на България, под риск са доставките на газ навсякъде в България, се посочва в този документ, допълва тя.

Отоплителният сезон не е застрашен, успокоява Фандъкова

Отоплителният сезон не е застрашен, успокоява Фандъкова

Думите й са по повод заведения иск на "Булгаргаз" срещу "Топлофикация София"

По думите й столичният кмет нито веднъж не е защитил гражданите от високите и неразбираеми сметки за цялото това време в общината.

Манолова обяснява, че сега, исторически, се плаща най-високата цена на парното и гражданите плащат от джобовете си този дълг от над 860 млн. лева.

Ще се направи ревизия, ще се спре източването чрез частния субект, който купува на ниски цени тока, произведен от "Топлофикация" и го продава скъпо на борсата - купува го за 90 лева, продава за 150-200 лева на борсата и прибира печалбата.

Трябва да се спре това безобразно източване, при което кмет и общински съвет си затварят очите, допълва Манолова.

Омбудсманът срещу исторически най-високата цена на парното

Омбудсманът срещу исторически най-високата цена на парното

В "Топлофикация София" натрупаната загуба достига близо 600 млн. лв.