След като получи подкрепа от екипа на БНР, генералният директор Андон Балтаков оттегли оставката си, депозирана в Съвета за електронни медии, съобщават от медийния регулатор.  

Решението си той е съобщил на Общо събрание в БНР. 

Андон Балтаков продължава да изпълнява задълженията си като генерален директор, съгласно Закона за радиото и телевизията и договора за възлагане на управление на БНР.

"Дори в момента не ме интересува - сега, когато започнах да мисля в дълбочина - дали този закон ще влезе, или няма да влезе в Народното събрание.

Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио, подчерта Балтаков.

ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков

ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков

Управляващите слагали намордник на общественото радио според социалистите

По думите му лешояди кръжат около БНР. Срещу нас има хора или позиции, които не отговарят на начина, по който ние искаме да работим и да живеем в това общество, изтъкна генералният директор.

В тази битка трябва да сме заедно. Отивам в СЕМ, да си (оттегля оставката - бел. ред.), наистина, накарахте ме, накарахме ме", допълни още Балтаков.

Шефът на БНР готов да бъде изслушан в НС, ако го поканят

Шефът на БНР готов да бъде изслушан в НС, ако го поканят

Балтаков все още не бил получил покана

Припомняме, че на 21 октомври Балтаков подаде оставката си в СЕМ, след като от Министерството на културата предложиха законопроект за промяна в Закона за радиото и телевизията, в който липсват одобрени от Националното радио предложения.

Ден по-късно депутатите от ГЕРБ и БСП се скараха за оставката на Андон Балтаков. 

Шефът на БНР хвърли оставка

Шефът на БНР хвърли оставка

Това съобщи самият Андон Балтаков