54 модни къщи и фирми събира десетото юбилейно изложение на сватбени облекла и аксесоари Balkanica Wedding & Honeymoon Expo 2018. Изложението ще се състои в дните 20 и 21 януари в София, Хотел Балкан. За новостите в модата при сватбените облекла и аксесоари за news.bg коментира проф. Любомир Стойков.

"Запазват се досегашните традиционни схващания за по-обемни, по-големи рокли тип princess, но заедно с това се прокрадва и една тенденция за премахване на обръчите, банелите и тези прекалено обемни силуети. Дантелата продължава да бъде кралица в булчинската рокля". По думите му като цветове се запазват традиционните и акцентът пада върху цвят "чаена роза" в нюанси синьо, жълто, нежно розово. Актуален е и цветът пудра. Така успоредно с тези цветове е застъпен и цветът на годината, обявен от Института Pantone - ултравиолетовото.

Снимка 334689

Източник: БГНЕС

Проф. Стойков коментира, че и през тази пролет остават актуални 3D декорациите и апликациите. "Разбира се има място и аз лично горещо препоръчвам на младоженците за проява на повече въображение, без обаче безвкусица, без кич", посъветва проф. Стойков. Стремежът към оригиналност и уникалност пък личи от добре подбраните бижутата и аксесоари и брачни халки - важно доказателство и знак за тази обвързаност.

"Амбицията на изложението е да покаже най-новите тенденции за този толкова красив, толкова важен ден в живота на всяко едно семейство", посочи проф. Стойков.

Традиционно в изложението участват и чуждестранни представители на големи лондонски компании. "Това изложение е интернационално и като характер и като значение", коментира още експертът.

Посетителите на изложението, освен с новите тенденции в модата в облеклата и аксесоарите, ще имат възможност да получат професионална информация и консултация, а фирмите производители предлагат отстъпки на място, много награди и томбола.