На официално посещение у нас пристига държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. Визитата е по покана на премиера Бойко Борисов и Католическата църква в България, съобщават от „Дондуков 1”.

Визитата на кардинал Паролин ще започне в неделя с тържествено богослужение за освещаване на катедралния храм „Успение Богородично” на Католическата апостолическа екзархия (ул. „Люлин планина” №7). На освещаването на храма ще присъства и парламентарната шефка Цецка Цачева. Именно кардинал Пиетро Паролин ще отслужи тържественото богослужение, поясняват от Народното събрание.

Следобеда същия ден е предвидено държавният секретар на Ватикана да посети манастира на монашеската общност „Сестри на Светата Евхаристия” в София. Вечерта пък кардинал Пиетро Паролин ще отслужи Света меса в католическата катедрала „Св. Йосиф” в столицата.

Във втория ден от посещението на кардинал Паролин е предвидена среща с премиера Бойко Борисов.

Държавният секретар на Ватикана ще се срещне също и с президента Росен Плевнелиев, с патриарх Неофит и Светия синод на Българската православна църква и с главния мюфтия Мустафа Хаджи.