Български фермерски съюз критикува Министерство на земеделието за неглижиране на заседанието и проблемите на Комитета за наблюдение на Програма за морско дело, рибарство и аквакултури.

"В писмо до министъра на земеделието Явор Гечев изразяваме силното си впечатление, че за важни теми като представяне, обсъждане и гласуване на Индикативна годишна работна програма 2023 г. и Критерии за подбор на ключови мерки бяха заделени по 15-20 минути общо. Отчетът на изпълнението на програмата 2014 - 2020 е по своето същество на сравнителен анализ - непълен, неточен и неясен. Комитетът не успя да стигне до съществената част, като не гласува нито една точка от иначе приетия преди това дневен ред на форума. Изцяло липсваше конкретика на така или иначе малката по обем информация", посочват в аргументите си фермерите.

Фермери искат Румен Радев да се заеме с проблемите им

Фермери искат Румен Радев да се заеме с проблемите им

През януари у нас са произведени само 5000 тона мляко

Първото заседание на Комитета за наблюдение на Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 се е провело на 17 март.

В членската маса на Български фермерски съюз влизат множество представители, чиято основна дейност е рибарство, преработка и аквакултури, включително, Сдружение "Морски сговор", "Бългериън фиш фармс" ЕООД и други.

"Тези организации са пряко заинтересовани от програмата (ПМДР) и поминъкът и съществуването им на пазара зависят от своевременния и прозрачен достъп до информация, както и от ясните правила и срокове за кандидатстване и изпълнение по мерките на програмата", посочват от Съюза.