Националната агенция за приходите е съобщила, че във социалната мрежа Facebook съществува затворен група, която оповестява участниците ѝ за данъчните проверки на НАП.

В затворената група били публикувани и снимки на инспекторите на НАП, които правят проверки, за да може собствениците на обектите да бъдат нащрек за приближаваща проверка.

Посочва се, че групата е създадена от търговци с дейност по Черноморието. Те вече били глобени от агенцията за данъчни нарушения, съобщава Нова телевизия.

На 11 юли НАП информира, че от началото на месец юли инспектори на агенцията са извършили над 5 000 проверки по Черноморието.

Над 5000 проверки на НАП по морето

Над 5000 проверки на НАП по морето

Запечатват обекти, неиздаващи касови бележки

В хода на проверките са констатирани близо 170 нарушения, свързани с неиздаване на касова бележка. Тази година за първи път неиздаването на касов бон се санкционира освен с глоба и с незабавно запечатване на търговския обект.

Припомняме, в края на месец юни стотици данъчни инспектори започнаха лятната контролна кампания по Черноморието съвместно с органите на МВР и Агенция "Митници". Проверките ще обхванат всички населени места на Черно море, а не само големите градове и курорти. Кампанията ще продължи до края на туристическия сезон.

Центрове за съвместни проверки по Черноморието работят от днес

Центрове за съвместни проверки по Черноморието работят от днес

Вицепремиерът ще присъства на първите заседания

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.