Шофьорите да направят справка в сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", за да се информират за текущите ремонти. Това посъветва инсп. Петър Соколов от Пътна полиция по повод очакваното голямо пътуване за предстоящите празнични дни.

Той посочи, че затруднения в движението се очакват именно в участъците, където продължават строително-ремонтните дейности, и призова водачите да проявят търпение и да изпълняват указанията от контролните органи.

Създадена е организация за облекчаване на трафика. От днес се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили от 16 до 20 часа, а в последния почивен ден, 23 септември, забраната е в сила от 14 до 20 часа. Забраната ще бъде по всички автомагистрали и на всички участъци от републиканската пътна мрежа, но няма да важи за тежкотоварните автомобили със специален режим на движение.

Ограничението е в сила за следните участъци от републиканската мрежа:

 автомагистралите;

 път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-

16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

 път I-1 - от Благоевград до ГКПП "Кулата";

 път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;

 път I-5 Русе - Велико Търново;

 път I-8 ГКПП "Калотина" - София;

 път I-9 Варна - Бургас;

 път II-18 Околовръстен път на град София;

 път II-99 Бургас - Царево.

Ремонти на три ГКПП-та забавят трафика в почивните дни

Ремонти на три ГКПП-та забавят трафика в почивните дни

От полицията припомнят, че миналата година на 22 септември е имало 18 тежки катастрофи

Очаква се при голямото пътуване трафикът да бъде затруднен и по ГКПП-тата, където също се извършват ремонтни дейности.

Инсп. Соколов съобщи, че рано тази сутрин е имало и леко ПТП в района на "Владая", поради което е бил създаден обходен маршрут. Към момента движението в участъка е нормализирано, а полицията е обезопасила мястото.

От Пътна полиция напомнят, че ще следят за превишена скорост, алкохол, наркотици и неправоспособни водачи. Цялата налична техника е изведена на пътя. Ще се проверяват и пътническите автобуси за документи и поставени предпазни колани.