Навръх 1-ви май върху паметника на жертвите от комунистическия режим в Бургас се появи графит с образа на Георги Димитров. Димитров е ръководител на Българската комунистическа партия и председател на Коминтерна между 1935 - 1943 година.

"Паметникът бе кауза, за която СДС се бори в продължение на 27 години", информират от местната организация на СДС. Той бе завършен преди малко повече от месец в градинката срещу Апелативния съд на Бургас.
Неговата основна идея е да е място, където близки на репресираните от комунизма, да могат да ги почетат. Затова и вандалският акт срещу паметника, е и трябва да се тълкува като престъпление.

"Настояваме полиция и прокуратура в най-кратък срок да открият "автора", който е осквернил паметника, рисувайки с черен спрей лика на Георги Димитров", пише в писмо от синята организация.

Вандалската проява навръх тачения от комунистите 1-ви май за пореден път доказва тотално неуважение към историята и към хилядите хора, станали жертва на тоталитарния режим, е мнението на поддръжниците на демократичната идея.