Десетина души с плакати се обединиха на протест пред Съдебната палата срещу несправедливите съдебни решения.

Стоян Грозданов, един от протестиращите, заяви пред News.bg, че представляват пострадалите от стотици хиляди дела с Топлофикация, обединени във Фейсбук група: "Топлофикация - заблуди и решения", в която се дават и съвети как гражданите могат да се противопоставят на решенията на съда. Той посочи, че съдът не иска да си върши работата и допуска недопустими искове.

Нищожността се изразява в липса на съдебен акт или разпореждане, което може да се обжалва пред съда, неплащането на таксите от Топлофикация.

Третият аргумент за недопустимите искове е свързан с европейския регламент за безспорните вземания, който казва, че съдът трябва да се убеди, че вземането е безспорно и чак тогава да разпореди вземанията. Фейсбук групата се оказва платформа за начините за борба с тези решения.

"Съдът отказва да спазва законите. Има шест закона, в които се посочва, че когато Топлофикация продава своята стока, тя трябва да сключи договор", заяви той и изтъкна, че такъв няма.

Припомняме, вчера на отчета си за 1 година на поста омбудсманът Мая Манолова посочи, че 216 % е ръстът на жалбите срещу Топлофикация.