Хиляди протестиращи, основно работещи в ресторантьорския бранш, но също така и представители на транспортния сектор, автоинструктури, собственици и служители на фитнес зали и др. излязоха на протест, насочен срещу затягането на противоепидемичните мерки и въведените ограничения за бизнеса, които влязоха от сила вчера.

Недоволните граждани започнаха протеста си в 15 часа в сряда пред Народното събрание, преминаха под прозорците на Президентството и Министерски съвет, блокирайки бул. "Цар Освободител" и стигнаха до Министерството на здравеопазването.

Туризмът решен да гази като валяк - вдига се на национален протест

Туризмът решен да гази като валяк - вдига се на национален протест

Кацаров няма да преосмисли заповедта си, но и браншът нямало да преосмисли поведението си

Именно срещу здравните власти е насочено основното недоволство. "Настояваме за незабавната оставка на Стойчо Кацаров", заяви пред News.bg председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му е недопустимо да се въвеждат ограничителни за бизнеса мерки, без да бъдат въведени своевременно и адекватни инструменти, които да компенсират загубите.

"Не ни интересува има или няма пари в бюджета. Искаме да можем да работим. Хиляди хора останаха без работа от вчера", заяви още Алибегов.

По думите му браншът и най-вече нощните заведения, които са най-засегнати от въведения вечерен час за работа до 23 часа, ще продължат демонстративно да не спазват забраните, категоричен е той.

"Не ми е известно във вчерашния ден да са налагани глоби, но има редица изготвени констативни протоколи. Но дори и да има глоби, адвокатите ни ще ги обжалват", посочи шефът на ресторантьорската асоциация.

Междуградските автобуси спират от 28 септември, тирове блокират ГКПП-та

Междуградските автобуси спират от 28 септември, тирове блокират ГКПП-та

Няма помощ от държавата, докато в НС тече детското шоу „Кой е по-по-най“

Ако исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени, те ще се присъединят към обявената за 28 септември общонационална стачка на превозвачите, в която ще се включат и редица други сектори. Заканват се и за масово гражданско неподчинение, като така например ще бъде блокиран достъпът до Граничните контролно-пропускателни пунктове, ще спрат междуградските автобусни превози и др.

Стойчо Кацаров няма да се огъне под натиска на улицата

Стойчо Кацаров няма да се огъне под натиска на улицата

Ако тръгнем да воюваме едни с други, цената ще платят нашите родители, баби и дядовци