"Отново стана време за прословутия "прайд". Продължавам да не разбирам за какви права се протестира, при положение, че българското общество е едно от най-търпеливите и великодушни общества в Западния свят. Понякога сме даже излишно търпеливи. Не различното, а традиционно семейство има нужда от подкрепа!"

Това заявява вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод провеждането на София Прайд днес, цитиран от прессъобщение на партията.

Според вицепремиера ни трябва да се обърне внимание на традиционното семейство - то имало нужда от подкрепа, защото днес било подложени на много удари.

"Това семейство е сочено с пръст като нещо мръсно от т.нар. "различни". Стига толкова лицемерие. Това не помага на нашата Европа, която е на кръстопът. Нашата Европа, нашият континент е подложен на геноцид", е на мнение Каракачанов.

Той "наистина" не разбира дали хората трябва да стават по-либерални и колко, така че да се харесат на "т. нар. ЛГБТ хора" (лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора - бел. ред). Не бил проблемен самият либерализъм. Големият проблем бил лицемерието, което можело да "убие красивите либерални идеи на поредица ревюлюции и велики умове".

Днес се провежда София Прайд 2019

Днес се провежда София Прайд 2019

Очакват се и контрашествия

Каракачанов коментира това, че гей-парадът у нас е подкрепен от 25 посланици и пита същите дали биха подкрепили подобно мероприятие в Саудитска Арабия или Иран.

Военният ни министър също така недоумява кое било по-важно - малцина европейски гей-туристи да си направят купон в центъра на София, парадирайки сексуалните си странности, или "че цяла Европа е в безпътица и не знае накъде върви".

Каракачанов се обръща и към "едни либерални български лидери", които успели да вкарат 1 депутат в ЕП след изборите на 26 май - пита ги дали са щели да подкрепят гей-парада преди изборите, или лицемерно изчакали вотът да мине.

"Защо изобщо трябва да подкрепяме гей-туристи, а не подкрепим традиционното семейство от мъж и жена - което наистина е подложено на удари!? И у нас, и в цяла Европа", продължава вицепремиерът.

Според него семейството трябва да бъде в центъра на грижите на всички, защото то носи добродетели (само т. нар. "традиционно семейство" - бел. ред.) особено когато живеем във време на демографски колапс, а хиляди семейства имат репродуктивни проблеми.

Първата воевода е на мнение и че всеки нормален български гражданин днес не трябва да подкрепи гей-парада, а да бъде в 17.30 часа пред Министерски съвет, откъдето щял да тръгне "Похода за семейството".

Каракачанов припомня и че такъв поход ще има и в други градове у нас, както стана ясно по-рано.

Каракачанов: "Аз изразявам моята подкрепа на българското семейство - което се състои от мъж, жена и деца."

Национален поход за семейството в пет града контрира гей парада

Национален поход за семейството в пет града контрира гей парада

Показват, че има много повече хора в България, ангажирани със семействата и бъдещето на брака между мъж и жена