Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не допуска над джигита, който вчера вечерта направи катастрофа до метростанция "Опълченска" в София, да има полицейски чадър. МВР ще направи проверка, но не допускам да има полицейски чадър в резултат на множество нарушения на Закона за движение по пътищата, криминални регистрации и различни престъпления по Наказателния кодекс, коментира Стоянов пред журналисти вчерашната тежка катастрофа в столицата.

Тестът за алкохол е отрицателен, като в днешния ден се очаква да има резултат и от направена кръвна проба. За нея Калин Стоянов допуска обаче, че ще е положителна.

Той обясни, че вчерашната катастрофа е поредният тежък инцидент и то в центъра на столицата. Вероятната причина за инцидента е превишена скорост за катастрофата. Стоянов определи извършителя на катастрофата като поредния джигит на пътя - класически пример за човек с множество нарушения на пътя, който продължава да извършва нарушения.

В момента в болница са няколко човека, най-тежко пострадал е пешеходеца, който се е намирал на спирка на ул. "Опълченска". Извършителят на катастрофата е задържан и днес ще му бъде повдигнато обвинение за пътнотранспортно произшествие. МВР ще иска да бъде удължено задържането му под стража до 72-часа, като след това ще се иска и постоянен арест.

Коментарът си Калин Стоянов направи, след като връчи ключовете за шест нови пожарни коли и една линейка на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Петима, сред които и две деца, пострадаха при тежка катастрофа в София
Обновена

Петима, сред които и две деца, пострадаха при тежка катастрофа в София

Шофьорът е с множество криминални прояви