По време на празничните дни бяха мобилизирани максимален брой екипи на Пътна полиция, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София. Целта беше да се осигури безопасност на движението и да се подпомогне интензивният трафик по основните пътища на територията на столицата.

От Пътна полиция посочват, че са спомогнали за предотвратяването на задръствания в тунелите на автомагистрала "Хемус" и са ограничили предпоставките за катастрофи, следели са и за спазването на правилата за движение и въведените ограничения по пътищата.

Километрична колона на "Хемус" преди тунел "Витиня"

Километрична колона на "Хемус" преди тунел "Витиня"

Задръстването е в посока София

Припомняме, че вчера се образува километрична колона от автомобили преди тунел "Витиня" на АМ "Хемус" в посока София. От КАТ тогава обявиха, че са организирали изкуствено забавяне на трафика преди 42 километър в посока София, за да ограничат престоя на автомобили в тунела.

За петте почивни дни пътните полицаи са съставили общо 275 акта и 261 фиша, като 12 от актовете са за шофиране в аварийна лента, а 3 са за нарушаване на забраната на Агенция "Пътна инфраструктура" за движение на камиони над 12 тона.

Общо 327 души са нарушили ограниченията на скоростта, като само на автомагистралите "Хемус" и "Тракия" и главния път за Калотина са съставени 49 акта и 27 фиша.