Пътна полиция обръща внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и ситуацията на пътя и стриктно да спазват правилата за движение съгласно Закона за движение по пътищата.

От столичната полиция напомнят на шофьорите да проявяват особено внимание, търпимост и толерантност при преминаване покрай пешеходни пътеки, детски градини, училища и жилищни зони.

Пешеходците също трябва да се съобразяват с пътните условия и автомобилния трафик на местата, където пресичат и при възможност да използват подлези и надлези.

10 съвета за шофьорите през зимата

10 съвета за шофьорите през зимата

От СБА дават препоръки за безопасността по пътищата

Препоръчително е в тъмната част на деня да имат светлоотразителни знаци по себе си. Трябва да пресичат само на определените за целта места и да не използват телефони. 

Пътна полиция припомнят и основните правила за поведение на водачите при зимни условия. Те съветват да не тръгват на път без зимни гуми, зареден резервоар с течност за стъклата, гориво и вериги. 

АПИ: Идва студ, водачите да сложат зимни гуми

АПИ: Идва студ, водачите да сложат зимни гуми

Очаква се сняг по високопланинските райони

От полицията препоръчват преди тръгване на път да се взимат топли дрехи, вода и храна. Важно е водачите да са наясно с прогнозата и да проверяват предварително пътната обстановка.