Броят на участниците в традиционното съботно бягане на 5 км "Run Green" ще определи броя на засадените дървета през есента.
В столичния Южен парк на 14 юли 2018 г. от 09:00 часа ще започне традиционното съботно бягане на 5 км RUN.BG.

То ще бъде подкрепено и от ЧЕЗ Електро, съобщиха от електроразпределителното дружество за Югозападна България. През есента граждани и служители на компанията заедно ще засадят дърветата според броя на включилите се в надпреварата.

5-километровото бягане е организирано всяка събота от 5kmrun.bg в Южния парк в София. Мотото на инициативата в деня на надпреварата - 14 юли, е: "Run Green". То е свързано с опазването и грижата за околната среда и енергийната ефективност - основни приоритети на корпоративната социална политика на "ЧЕЗ Електро България" АД.

Чрез томбола ще бъдат раздадени 10 ваучера по 100 лева за пазаруване в специализиран спортен магазин. В томболата ще участват всички, участвали в бягането за възрастни /5 км/.

Всички деца, участвали в бягането на 2 км, ще получат специален подарък. Наградите се осигуряват от електроразпределителното дружество.

Зрителите и участниците ще могат по време на събитието да заявят безплатните електронни услуги, които "ЧЕЗ Електро България" АД предлага на своите клиенти - електронна фактура и смс-известяване. Те ще получат и специален еко-подарък.

Над 3 550 дървета са спасени от клиентите на дружеството, които използват електронна фактура. Така са спестени над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им, изчисляват от компанията.

Регистрацията за участие в бягането е безплатна и може да се направи на сайта на 5kmrun.bg - http://5kmrun.bg/reg_form.php или през специалния фейсбук профил на инициативата RUN GREEN.