Общинският съветник и председател на "Патриоти за София" в Столичния общински съвет Карлос Контрера захапа художествения директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева за изложбата "Балкан прайд".

Според Контрера изказването на Куюмджиева пред национална телевизия е нелепо, защото същата промотирала хомосексуализма, а всичко това ставало и с общински пари.

„Гардиън”: Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата

„Гардиън”: Хомофобски скандал удари Пловдив - Европейската столица на културата

Намесата на общината е "грозна провокация"

"За пореден път ставаме свидетели как местната власт в България се занимава да обслужва маргиналната група на едни гей активисти, широко финансирани от соросовите структури", пише воеводата.

Той е на мнение, че е абсурдно гей изложба да се представя като част от културната програма на Пловдив като Европейска столица на културата.

"Необясним е култът на кметовете на ГЕРБ към хомосексуализма и неговата публична апологетика", пише още Контрера и пита защо като герберите се явяват на избори не казват, че ще раздават "благословии и пари за гей пропагадна". Очевидно било, че замисълът на всичко това е свързан с издигането на хомосексуализма в култ.

"Учуди ме наглостта на въпросния общински чиновник, който с общите пари гради култура - ако това ни е културата, закривай! Въпросната подстригана госпожа с вид на войнстващ джендър ни убеждава, че културата на Пловдив, разбирайте на България, защото Пловдив като европейска столица на културата представлява България, е в това да издигаме хомосексуализма в ранг на културно събитие. Т.е. това, че някой мъж спи с мъже, или някоя жена спи с друга жена, само по себе си е културно достижение", продължава воеводата.

И този казус бил само брънка в битката с войнстващия джендър подход.

Контрера не спира дотук. Той твърди, че основните заразени и разпространители на СПИН са мъжете, правещи секс с мъже. Това не се казвало в обществото и гей средите.

"За капак ни се дават някакви аргументи от левичарския парцал "Гардиън", който тук в България се издига като някакъв еталон, а всъщност представлява един плосък пропагандатор на "прогресивни" идеи, пръскащ левичарска пропаганда", завършва общинският съветник.

Общинарите се отказаха от оставката на артистичния директор на "Пловдив 2019"

Общинарите се отказаха от оставката на артистичния директор на "Пловдив 2019"

Те всъщност нямали правомощия да отстранят Куюмджиева