Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа на новата спортна зала "София Парк". Тя е част от фаза II от строителството на Garitage Park и ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове на най-високо ниво.

Инвестицията възлиза на 5 милиона лeва, а съоръжението ще се използва от волейболния "Левски" с президент Владимир Николов. "Много съм щастлив, че бях поканен да посетя строежа на този огромен и модерен комплекс. Изключително важно е, че сред бизнес и жилищните сгради е намерено място за едно прекрасно спортно съоръжение. Този мултифункционален комплекс няма да бъде ползван само за волейбол, а ще осигурява и добри възможности за младите софиянци да тренират любимите си спортове", коментира Кралев.

"Много малко са българските предприемачи, които обръщат внимание на българския спорт. Радвам се, че в годината, в която сме домакин на Световното първенство по волейбол, се намериха частни инвеститори, които да подкрепят един мощен волейболен проект. Държавата сама няма как да се справи със строежа на спортна инфраструктура, от каквато България има нужда, за да удовлетвори всички потребности на голямото спортно семейство", обясни спортният министър.

"През последните около 10-ина години при правителствата на премиера Бойко Борисов се направи много за спортната инфраструктура в България. Построиха се много зали, и смятам че това е единственият път, за да може спортът да върви напред", коментира Любомир Ганев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол.

В залата "София Парк", която ще бъде новият дом на волейболния "Левски", ще бъдат обособени 3 основни блока - спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Капацитетът й ще бъде 1 700 зрители и ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси, охрана, кафене и др.

"През последните години аз винаги съм се възхищавал на това, което Владимир Николов прави вече не като състезател, а като лидер на този клуб. След Европейското първенство по волейбол той направи истински фурор и започна да разкрива волейболни школи в цялата страна. Това е пътят, когато има едно голямо състезание. Именно, за да може колкото се може повече деца да се запалят по най-успешния български колективен спорт ние финансираме домакинства на Световни и Европейски първенства по волейбол", добави Кралев.