Жена откри хлебарка в ястие, взето от Детска млечна кухня в Монтана, съобщава bTV.

Тя публикува снимки на неприятната находка в социалните мрежи.

Управителят на ДМК - Монтана Графиня Михайлова се извини на потребителите. Тя уточни, че последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случаят с хлебарката е станал ден по-късно - на 25 януари. Извършени са необходимите проверки от Агенцията по храните и от община Монтана по документацията в детската кухня. Предстои да станат ясни резултатите.

Михайлова обясни, че ситуацията с насекомите се проследява няколко дни след дезинсекцията и ако има проблем, фирмата се вика повторно за допълнителна обработка.

Незадоволителна хигиена в детските градини и училищата отчитат от БАБХ  

Незадоволителна хигиена в детските градини и училищата отчитат от БАБХ  

Проверките продължават

От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната, и да види каква е хигиената.

Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа, посочи д-р Иванка Делева, началник отдел "Контрол на храните" в ОДБХ - Монтана.

Тя отбеляза, че са установени единични инсекти в най-труднодостъпни места, като видимо не е имало насекоми. След проверката е установено, че бизнес-операторът е спазил програмата за дезинсекция.

Наложена е санкция и кухнята е временно затворена.