Двама пострадали от катастрофата между ТИР и автобус на градския транспорт на АМ "Тракия" остават в "Пирогов", съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов.

4-годишно момче има фрактура в областта на едната подбедрица. Поставена му е гипсова имобилизация и остава за консервативно лечение в детската травмотология на спешната болница. Майката на пострадалото дете го придружава, но отказва да бъде прегледана на този етап.

Другата пациентка, 25-годишна жена, е с фрактура на едната подберица. Тя остава в пироговската травматология.

47-годишна пострадала има комоцио (мозъчно сътресение) и навяхване на шийни прешлени. На нея й е поставена шина на врата, след което по нейно желание отказва хоспитализация и си тръгва от болницата.

Седем са пострадалите приети в СО на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД. Двама от тях - мъж на 60 г. и жена на 54 г. са в тежко състояние.

Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и тежка гръдна травма и хоспитализиран в КАИЛ - реанимация. Жената е тежка лицева травма и фрактура на на мандибула - долна челюст и е хоспитализирана в Клиника по ЛЧХ.

Четирима пациенти са с гръдно-коремни травми и различни травми на долни крайници и са хоспитализирани в Клиниката по неврохирургия и Клиниката по хирургия. Един е освободен за домашно лечение.

ТИР удари автобус по линията София-Лозен

ТИР удари автобус по линията София-Лозен

Според данни до момента двама души са с по-тежки наранявания